Първите дози с ваксина ще бъдат недостатъчни за ваксинирането на

...
Първите дози с ваксина ще бъдат недостатъчни за ваксинирането на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Пандемията няма да изчезне изведнъж, ще се справяме с нея като с други хронични заболявания

„ Първите дози с ваксина ще бъдат незадоволителни за имунизирането на всички искащи. Тези, които имат подозрения, ще видят резултата от приложението на имунизацията. Основната активност на щаба е да направи по този начин, че най-критично значимите фрагменти да се имунизират, с цел да могат да работят в изискванията на пандемичен развой “. Това сподели пред БНР пулмологът доктор.
Той уточни, че откогато боледуването е станало доста по-често, се е видяло какъв брой разнообразно и в необятен набор са недоволствата на хората. „ Това приказва, че може би вирусът не е толкоз непостоянен, а имунният отговор към него. Важното нещо за всеки от нас е да гледаме науката и това, което е потвърдено и работи “, добави експертът.
 Д-р Симидчиев: 10 000 пъти по-малко евентуално е да умреш, в случай че си имунизиран против COVID-19 Д-р Симидчиев: 10 000 пъти по-малко евентуално е да умреш, в случай че си имунизиран против COVID-19
Информативната РНК ваксина като на Moderna дава информация на човешката клетка по какъв начин да сътвори антитяло против избран вирус. В случая...
По думите на пулмолога всеобщото изписване на антибиотици по скица без аргументация е излишно и би трябвало да е точно. „ Правенето на схеми, които включват антибиотици, без да знаем дали има бактериална зараза, е излишно, а в някои случаи може да докара до дисбактериози. Ще докара и до равнище на устойчивост. А и пациентите не постоянно биха се подобрили, тъй като антибиотиците не са антивирусни средства “, безапелационен е той.
„ Всяко едно предизвикателство като вируса дава опция да създадем нужни промени, само че би трябвало да се слуша науката. Не съм оптимист, че пандемията внезапно ще изчезне. Ние ще се оправяме с нея като с други хронични болести. Това ще изисква време и ориентирани старания от всички заинтригувани... Ако имаме единение в общността какво би трябвало да се направи без разделяне, даже по обикновени въпроси като дистанцията и маските, ще можем да сложим по-бързо обстановката под надзор “, добави доктор Симидчиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР