Първите десет деца на възраст от 5 до 11 г.

...
Първите десет деца на възраст от 5 до 11 г.
Коментари Харесай

Ваксинираха срещу COVID-19 първите българчета под 12 г.

Първите 10 деца на възраст от 5 до 11 година от Велико Търново бяха ваксинирани против ковид в регионалната болница. Медицинският екип беше управителен от педиатъра доктор Дарина Игнатова, а на децата се поставя препаратът на „ Пфайзер “/ „ Бионтех “.

„ Един флакон е за 10 имунизации”, посочи доктор Игнатова пред БГНЕС и добави, че след 21 дни на детето се слага втората доза, без бустерна.

„ Ако детето е алергично, би трябвало три дни да е приемало противоалергичен препарат, да е изцяло крепко. Ако има реакция след имунизацията предлагаме на родителите да приема антипиретици.
Даниела, чиято 10-годишна щерка Алекс през днешния ден беше имунизирана, изясни, че неспокойствие фамилията им е чакало у нас да дойдат имунизациите за деца.
Д-р Мария Декова е епидемиолог в болничното заведение в Горна Оряховица. Убедена е в изгодата на имунизациите против ковид и напомня, че най- огромните открития на XIX и XX век са точно имунизациите и антибиотиците. Тя придружи за имунизация деветгодишния си наследник.

Теодор е 11-годишен и показа, че не се тормози да бъде имунизиран, уверен, че ваксинирането му ще го защищити от вируса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР