Първите данни, че ваксина може да обучи човешката имунна система

...
Първите данни, че ваксина може да обучи човешката имунна система
Коментари Харесай

В начална фаза: Вече има ваксина срещу коронавируса, която дава ефект

Първите данни, че ваксина може да " образова " човешката имунна система да създава антитела против новия ковид SARS-CoV-2 към този момент са налице, написа BBC.
Американската компания Модерна (Moderna) разгласи, че са открити антитела против вируса, създадени от организма на първите 8 души, получили пробна ваксина. Това значи, че имунизацията предизвика у човешкия организъм същата реакция като самия вирус, което е главно условие за успеваемостта на метода на имунизация.
Очаква се през юли да стартират по-масови проби, които да покажат дали в действителност пробната ваксина защищава от ковид.
Търсенето на ваксина против новата болест върви с невиждани до момента скорост и мащаб, като към 80 научни екипа по целия свят работят над това.
Moderna беше първата компания, която инжектира пробната ваксина mRNA-1273 на хора. Резултатите са в напълно начална фаза, като към този момент са изследвани изцяло единствено 8 от 45 имунизирани.
На хората бяха дадени разнообразни количества от имунизацията - малко, приблизително и огромно, като се чака огромното количество да има най-вече странични резултати. Но от Moderna споделят, че даже хора имунизирани с дребното количество на имунизацията са произвели антитела на равнища сходни на тези, които се откриват у възстановилите се от COVID-19. Тези, инжектирани със междинни количества от препарата, показвали равнища на антитела " доста надхвърлящи тези на възстановилите се заболели ", споделят от компанията.
Другият теоретичен екип, който към този момент тества пробна ваксина върху хора, е този на английския университет Оксфорд. Още се чакат първите резултати от техните проби.
Още: " В Европа нещата с ковид наподобяват все по-добре, само че по света има притеснителни сигнали "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР