Първите български екипи са на място в Турция и работят

...
Първите български екипи са на място в Турция и работят
Коментари Харесай

Демерджиев: Хартиената бюлетина привлича повече купуване и продаване на гласове

" Първите български екипи са на място в Турция и работят там, където има потребност. Екипът, който се движи сухопътно по пътищата, към този момент е покрай региона, само че той е в доста тежко положение и напредването им става извънредно постепенно ", сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той изясни, че и другата група ще се включи в избавителните акции.

България има ясно написан проект за деяние при трусове. Дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ е добре готова. Тези проекти са сведени до регионални и общински администрации, мисля че сме готови, посочи Демерджиев.

По отношение на проблема с РСМ, министърът означи, че към 200 души не са били позволени на 4 февруари за честванията за Гоце Делчев в Северна Македония.

" Получих увещание, че няма да има сходни спънки от тяхна страна. Всяка провокация поражда ответна реакция. Ние би трябвало да сме виновни и да не наливаме масло в огън, какъвто не би трябвало да има сред двете страни. Списъкът с българите, които не се били пропуснати през границата на югозападната ни съседка ще бъде изпратен на президента на Северна Македония Стево Пендаровски ", акцентира Демерджиев.

" Връщането на хартиената бюлетина ни сложи пред предизвикателство. Опитваме се да накараме дирекциите да употребяват повече оперативни способи. Хартиената бюлетина притегля повече пазаруване и пласиране на гласове ", разяснява Демерджиев проблема с Изборния кодекс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР