Първите български екипи са на място в Турция и работят

...
Първите български екипи са на място в Турция и работят
Коментари Харесай

200 българи не са пуснати за честването на Гоце Делчев в Скопие, пращаме списък на РСМ

" Първите български екипи са на място в Турция и работят там, където има потребност. Екипът, който се движи сухопътно по пътищата, към този момент е покрай региона, само че той е в доста тежко положение и напредването им става извънредно постепенно. "

Това съобщи във Видин служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заяви bTV. Той посочи, че и другата група ще се включи в избавителните акции. " България има ясно написан проект за деяние при трусове. Дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " е добре готова ", означи Демерджиев.

Във връзка с ограниченията за идните избори той разяснява: " Връщането на хартиената бюлетина ни сложи пред предизвикателство. Опитваме се да накараме дирекциите да употребяват повече оперативни способи. "

Според него хартиената бюлетина притегля повече пазаруване и пласиране на гласове.

Вътрешният министър сподели още, че към 200 българи не са били позволени в Република Северна Македония за честването в Скопие на 4 февруари за годишнината от рождението на Гоце Делчев. " Аз получих увещание, че няма да има сходни спънки от тяхна страна. Всяка провокация поражда ответна реакция. Ние би трябвало да сме виновни и да не наливаме масло в огън, какъвто не би трябвало да има сред двете страни ", изясни Иван Демерджиев. Той съобщи също, че описът с българите, които не се били пуснати през границата, ще бъде изпратен на президента на РСМ Стево Пендаровски.

БНР осведоми, че по думите на Демерджиев данните за върнатите от границата български жители е поискана от Пендаровски и ще бъде предадена посредством вътрешното им министерство.

" Нека да забележим по какъв начин ще се реагира на тази информация. Ние имаме данни от " Гранична полиция ". Всички хора, които не съумяха да преминат и бяха върнати след часове очакване, ние сме ги разпознали, знаем кои са. Става въпрос за към 200 индивида. Така че, ще търсим пояснение за какво това се случи. Подобен жанр държание е провокация. Всяка провокация поражда насрещна реакция и всичко това се мултиплицира във времето. Ние би трябвало да създадем, в случай че сме виновни, всичко належащо да върнем нещата в изходно състояние, вместо да наливаме масло в огън, който изкуствено беше основан и какъвто няма и няма мотив да има сред двете страни ", разяснява Иван Демерджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР