Първите 50 домакинства в Монтана получават отоплителни уреди по програма

...
Първите 50 домакинства в Монтана получават отоплителни уреди по програма
Коментари Харесай

В Монтана започва подмяната на отоплителни уреди

Първите 50 семейства в Монтана получават отоплителни уреди по стратегия "Лайф ". Целта е да се подменят уредите на твърдо гориво с газови котли и печки на пелети. Програмата включва 6 общини в България. За община Монтана са обезпечени 892 637 евро за 528 семейства, заяви кметът Златко Живков.
"Много се гордеем, че в идващите три години, се надявам да успеем да понижим фините прахови частици с подмяната на средствата за отопление на територията на община Монтана. В плана ще бъдат сменени старите уреди на дърва и въглища на 528 семейства, като 50 от тях ще бъдат обхванати в пилотна скица, а останалите 478- в съществена скица. Днес е прекрасен ден, тъй като стартираме с първите 50. "
50-те семейства от две зони в град Монтана – централна градска част и ж.к. "Изгрев ". 28 фамилии са поискали газови котлета, а останалите 22- печки и котли на дървени пелети. Отделената сума е 163 625 лв..
"Уредите ще бъдат употребявани през идния отоплителен сезон – 2020/2021 година. Надявам се, че по този начин ще отстраняваме един от главните замърсители на въздуха, отоплението на твърдо гориво”, сподели още Живков.
Програма “Лайф” е до 2023 година. До тогава искащите могат да подават молби, добави зам.кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев:
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР