Първите 46 деца с тежки хронични заболявания получиха подпомагане в

...
Първите 46 деца с тежки хронични заболявания получиха подпомагане в
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ подпомогна първите 46 деца

Първите 46 деца с тежки хронични болести получиха подкрепяне в границите на актуалното 17-о издание на благотворителната акция под патронажа на президента „ Българската Коледа “. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Удовлетворените молби на нуждаещите се деца са на обща стойност 205 724 лв.. Средствата получиха деца, нуждаещи се от медикаментозна терапия със скъпоструващи медикаменти.

Благотворителната самодейност обезпечи и първото за тази година здравно съоръжение - респиратор бе дарен на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, до края на месеца по един респираторен уред ще получат и УМБАЛ „ Св. Анна “ и СБАЛАГ „ Майчин дом “ в София.

Кампанията на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за самодейността, както и молби за подкрепяне. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на лекуване или рехабилитация, може да подаде молба за подкрепяне.

На уеб страницата на „ Българската Коледа “ е оповестен редът за кандидатстване и документите, които родителите би трябвало да попълнят и изпратят на посочения адрес. Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и за методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на уеб страницата www.bgkoleda.bg.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР