Първите 10 претенденти за номинацията на американската Демократическа партия започнаха

...
Първите 10 претенденти за номинацията на американската Демократическа партия започнаха
Коментари Харесай

Първи дебат на кандидати за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ. Тръмп: Скука!

Първите 10 кандидати за номинацията на американската Демократическа партия започнаха двучасовия си спор с излагане на амбициозни проекти за смяна на стопанската система и обвинявания, че политиката на президента Доналд Тръмп облагодетелства богатите за сметка на работещите американци, съобщи Ройтерс.

В центъра на първия спор е сенатор Елизабет Уорън, която е отпред в допитванията. Тя сподели, че желае да върне държавното управление при хората и че прекомерно дълго монополите са правели дарения за предизборните акции и са финансирали политическите щабове, които ги набират, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен Уорън, в първия спор вземат участие сенаторите Кори Букър и Ейми Клоубъшар, някогашните конгресмени Бето О`Рорк и Джон Дилейни, някогашният министър на жилищното строителство Джулиън Кастро, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, конгресменката Тълси Габард, губернаторът на щата Вашингтон Джей Инсли и конгресменът Тим Райън.

Междувременно президентът Доналд Тръмп назова дебата на Демократическата партия " отегчителен ", съобщи Ройтерс.

Въпреки това екипът на неговата акция за преизбиране на изборите следващата година деликатно следеше словесната борба сред тях.

Няколко от претендентите непосредствено нападнаха Тръмп, само че той реши да не им дава отговор самостоятелно, а се опита да омаловажи цялата полемика като скучна. Когато заради механически проблем излъчването на втория час от дебата бе прекратено за малко, Тръмп бе много ядовит към екипите на двете малките екрани - Ен Би Си Нюз и Ем Ес Ен Би Си, като уточни, че те би трябвало да се срамят за този ужасяващ механически срив. " Наистина непрофесионално и почтено единствено за организации за подправени вести, каквито са те ", означи той. Двете малките екрани са измежду тези, които той постоянно упреква, че са нечестни към него.

По-активно реагира мениджърът на неговата акция Брад Парскейл, който иронизира участниците в дебата на демократите по тематиката за имиграцията в Съединени американски щати. " Сега демократите се афишират за ОТВОРЕНИ ГРАНИЦИ! Хубавото на този спор е, че американският народ в този момент може да види какъв брой извънредно леви са тези претенденти, - писа Парскейл в Туитър, представен от Ройтерс. - Ако тяхната политика бъде осъществена, милиони чужденци ще залеят нашата система и ще блокират нашите публични услуги. Те са откъснати от действителността. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР