Първичното публично предлагане на производителя на пилешко месо Градус е

...
Първичното публично предлагане на производителя на пилешко месо Градус е
Коментари Харесай

Само за ден инвеститори записаха акции на "Градус" за 80 млн. лв.

Първичното обществено предложение на производителя на пилешко месо " Градус " е сполучливо. В първия му ден бяха декларирани акции за над 79 млн. лева Записани са близо 44 млн. акции от препоръчаните 55.5 млн., като цената на отрязване е 1.80 лева за лот, колкото беше минимално избраната в диапазона до 2.35 лева, оповестява " Капитал ".

Процедурата продължава и на следващия ден, а до края на седмицата, когато записаните акции би трябвало да бъдат платени, ще се разбере каква част от новите бумаги са записани от институционални вложители и каква част са добити от самостоятелни акционери.

С резултата от първия ден на предлагането на " Градус " не съумява да усъвършенства върха на борсата от 2007 година, когато ПИБ набра 107 млн. лева, само че пък е най-голямото за последните 10 години. Според пазарни анализатори този триумф може да бъде катализатор и да подтиква и други компании да употребяват борсата като място за набиране на капитал.

Първоначалните мнения на анализаторите са, че предлагането е сполучливо поради застоя, в който се намира фондовата борса през последните месеци.

" Градус " е компания, профилирана в произвеждане на разплодни яйца, пилешко месо и артикули от месо. Тя е измежду водачите в секторите, в които оперира и има капиталова стратегия, за която разчита на поддръжка от вложителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР