Първичното публично предлагане на акции на подразделението за електромобили на

...
Първичното публично предлагане на акции на подразделението за електромобили на
Коментари Харесай

Renault оценяват подразделението си за електромобили на €10 млрд.

Първичното обществено предложение на акции на подразделението за електрически автомобили на Renault - Ampere, може да му донесе пазарна стойност до 10 милиарда евро, съобщи изпълнителният шеф на автомобилния колос Лука де Мео пред FT.

По-рано през тази седмица той съобщи, че Ampere се готви за IPO напролет на 2024 година, само че то ще стане факт единствено при подобаващите пазарни условия.
 Nissan ще влага €600 милиона в ново поделение на Renault
Nissan ще влага €600 милиона в ново поделение на Renault

Нов подтик към бизнеса с електрически автомобили

Контекст : В момента започващите компании в EV сферата са изключително забавни за вложителите. Polestar - благосъстоятелност отчасти на Volvo и Geely, беше оценен на 21 милиарда $ при листването си предходната година. Виетнамската VinFast дебютира наскоро на ниво 23 милиарда $.
 Нагоре-надолу: VinFast изтри $83 милиарда от пазарната си стойност единствено за един ден
Нагоре-надолу: Компания за електрически автомобили изтри $83 милиарда от пазарната си стойност единствено за един ден

Това е една от най-известните компании във Виетнам

Очаквано, и френският авто колос се цели високо с отделянето на електромобилния и софтуерния си бизнес. Това е част от тактиката на изпълнителния шеф, който е на поста от 2020 година и съгласно който правенето на EV возила е " напълно друг спорт ".

Детайли : Де Мео беше доста пряк: " Ако европейските вложители се интересуват от бъдещето на Европа, по-добре да влагат парите си в това, вместо да го поставят под въпросителна " на фона на " провокациите, които ни основават китайците и американците ".
 Виетнамската VinFast, която неотдавна се срина, стана третата най-ценна автомобилна компания в света
" Виетнамската Tesla ", която неотдавна се срина, стана третата най-ценна автомобилна компания в света

Преди компанията са единствено колосите Tesla и Toyota

Той разкритикува държанието на вложителите, които сега правят оценка VinFast на 68 милиарда $. Като означи, че BMW по същия аршин коства 62 милиарда $, де Мео съобщи: " Вижте пазарната оценка на европейските компании. Мислите ли, че VinFast може да е по-скъпа марка от BMW? Да бъдем съществени! ".

От друга страна : Някои анализатори правят оценка Ampere на единствено 5 милиарда евро. В същото време, оценката на Renault е единствено 11 милиарда евро.

Коментарът на де Мео: " Нямам какво да изгубвам ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР