Първичното предлагане на акции се очаква към края на месецаОценките

...
Първичното предлагане на акции се очаква към края на месецаОценките
Коментари Харесай

Анализатори: Xiaomi струва под 100 млрд. долара

Първичното предложение на акции се чака към края на месеца

Оценките за цената на Xiaomi варират от 70 до 94 милиарда $

В навечерието на IPO-то на Xiaomi анализатори дадоха оценка за цената на китайския производител на смарт телефони – и тя е под 100 милиарда $, или два пъти по-малко от тези 200 милиарда $, за които се говореше при започване на годината.

Xiaomi се готви сега за първично обществено предложение на акции (IPO), като към този момент подаде поръчка на Хонконгската фондова борса. Най-интригуващият въпрос към IPO-то на „ китайския Apple ” е какъв брой в реалност коства компанията, откакто в общественото пространство циркулираха мощно различаващи се стойности.
още по тематиката
Експерти от Goldman Sachs правят оценка Xiaomi в диапазона от 70 до 86 милиарда $ след първичното обществено предложение. Morgan Stanley пък дава оценка на компанията от 84,8 милиарда $, а JPMorgan Chase показва кулоар от 71 до 92 милиарда $.

Анализатори от банка CLSA считат, че китайският производител на смарт телефони, носима електроника, джаджи и тв приемници коства сред 80 и 90 милиарда $. Малко по-висока е оценката на Credit Suisse, съгласно която цената на Xiaomi е в диапазона 71-94 милиарда $.

Първата обществена продажба на акции на Xiaomi ще се състои в края на юни или при започване на идващия месец. Това ще бъде най-вълнуващото IPO тази година. Xiaomi е четвъртият по величина производител на смарт телефони в света, измежду водещите играчи в носимата електроника и в Топ 10 на пазара за тв приемници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР