Първично огнище на Африканска чума по свине е установено при

...
Първично огнище на Африканска чума по свине е установено при
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума в община Велинград

Първично огнище на Африканска чума по прасета е открито при проучване на остатъци от мъртво диво прасе в местността " Арнаутска поляна ", оповестиха от Община Велинград. За да не се позволява разпространяването на заболяването Общинската епизоотична комисия реши да се прекрати дърводобивът, да се забрани достъпът на туристи и събирането на гъби, билки и горски плодове.


За период от два месеца в инфектираната зона ще влизат единствено оторизирани органи след наложителна стерилизация на колите и чиновниците.

Общинската епизоотична комисия моли жителите на Велинград, които отглеждат домашни животни прасета, в най-кратък период да ги умъртвят и да усвоят месото, както и обществото да бъде съпричастно и отговорно към сериозната епизоотична обстановка и да извършва ограниченията за предварителна защита и биосигурност.
 Първа позитивна проба за африканска чума по свинете в Пазарджишко Първа позитивна проба за африканска чума по свинете в Пазарджишко
Първи случай на африканска чума по свинете в Пазарджишка област. Положителната проба е от диво прасе. То е било намерено мъртво в държавното ловно стоп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР