„Първи, втори и трети участък на АМ „Хемус“ са вече

...
„Първи, втори и трети участък на АМ „Хемус“ са вече
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Над 1,3 млрд. лв. са раздадените аванси за „ин-хаус“ процедурите

„ Първи, втори и трети сектор на Автомагистрала „ Хемус “ са към този момент в строителство. Има някакви стартирани активност в 4 и 5 лот. 6-ти, 7-ми, 8-ми и 9-ти няма осъществена работа “, изясни той.

„ Става дума за регулярни контракти за настоящ ремонт и поддръжка, които са минали през Закона за публичните поръчки. За страдание, към тях има два тежки въпроса – оспорена е тяхната правда. Те са подписани за 5 години, само че на стойност единствено 250 млн. лева, за които пари няма по какъв начин да се поддържа цялата мрежа. Втория минус е, че за поддържащи действия са писани договорите, само че са осъществявани съществени поправки “, посочи районният министър.

„ Бюджетът влезе неотдавна в действие и сме пуснали новите поръчки, само че по кое време ще сключим договорите за поддръжка и момента, в който ще отпаднат старите контракти – ще се получи междина, когато няма да има кой да постави един знак или една мантинела “, сподели още Караджов,

„ Много е значимо Народно събрание да ни разреши със сегашните контракти да продължим до избор на нови контракти по новите механизми. Целта не е да узаконим старите контракти “, безапелационен беше районният министър.

Що се отнася до концепцията да се вкара ТОЛ такса и за второкласните пътища у нас Гроздан Караджов е на мнение, че държавното управление би трябвало да прояви политическа воля и да не отстъпи. Според него по този начин ще се върне справедливостта.

„ Увеличаваме ТОЛ таксите за автомагистралите и първокласните пътища. Второкласните пътища към този момент няма да са с нулева ставка “, изясни той.

„ В момента ТИР-овете заобикалят първокласните пътища и пътуват по второкласни. Така не заплащат. В момента това е законно и няма по какъв начин да им се сърдим за това. Но тя става доста по-увредена “, добави районният министър.

„ Ако аз ще съм жертвата, с цел да се възвърне справедливостта, аз съм окей. Ако министър председателят Кирил Петков каже, ще се постави различен районен министър. Но съм приказвал по тематиката с държавното управление и сме единни “, безапелационен бе Караджов.

„ За построяването на ТОЛ системата са дадени един път 180 млн. След това е подписан още един чудноват контракт, за който се заплащат по 2,5 млн. лева на месец. Тези пари ми наподобяват доста, по тази причина има две комисии, които преглеждат контракта “, добави Караджов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР