Първи сняг образува по-съществена снежна покривка в голяма част от

...
Първи сняг образува по-съществена снежна покривка в голяма част от
Коментари Харесай

Първият сняг затруднява движението по пътищата

Първи сняг образува по-съществена снежна завивка в огромна част от България. Най-много е натрупалото количество в Плевен - 23 сантиметра.
Пътят София – Варна в региона на Велико Търново се оказа едно от огромните провокации за водачите през нощта. Обилният снеговалеж за малко покри пътната настилка и сля платната за придвижване в едно. Движението през Прохода на Републиката се осъществяваше обикновено.

Пътната настилка бе почистена, а градусите посочваха малко под нулата, което не разреши на мокрия сняг да образува дебела завивка.

Проходът Шипка осъмна с 20-сантиметрова снежна завивка. Настилката и по южния, и по северния скат на прохода е заснежена, само че обработена. Движението се реализира обикновено при зимни условия.

От Столичната община оповестиха, че всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. Обработени със смеси срещу замръзване са пътните платна на улиците, по които се движи публичният превоз, общинските пътища, както и основните улици в кварталите на София. Към момента се извършват всички направления на градския превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР