Първи сняг на Мусала. Синоптиците предвиждат край на хубавото време

...
Първи сняг на Мусала. Синоптиците предвиждат край на хубавото време
Коментари Харесай

Сняг на Мусала, промяна след уикенда

Първи сняг на Мусала. Синоптиците плануват завършек на хубавото време от на следващия ден.

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна и на доста места, основно в следобедните часове, ще има валежи. Максималните температури ще са сред 17 и 22 градуса.

В планините ще бъде най-вече облачно. На доста места ще превалява дъжд, а над 2300 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11 градуса, а на 2000 метра – към 5 градуса.

През нощта облачността ще е раздрана, по-значителна над източните региони от страната, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Утре ще бъде най-вече облачно и основно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса, а оптималните ще са сред 15 и 20 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно и на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Над към 2100 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - и мощен, вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса.

В началото на идната седмица ще доминира облачно време и на доста места ще превалява дъжд, а в планините над 2000 метра - сняг. В цялата страна вятърът ще се ориентира от североизток.

Температурите ще се намалят още и оптималните ще бъдат сред 12 и 17 градуса, а минималните - сред 7 и 12 градуса. Във вторник преваляванията ще са на по-малко места, основно в Южна България, а над Северна ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Североизточният вятър ще отслабне.

След сряда преваляванията ще спрат и до края на идната седмица се чака времето да остане изсъхнало и без валежи. В сряда и четвъртък обаче ще бъде и прохладно. Във високите полета на Западна България дневните температури ще доближават 10-13 градуса, по-топло ще бъде в низините на Южна България - до 15-16 градуса.

Следващата седмица във високите елементи на планините - над 2000 м, се чака да падне и първия сняг.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР