Първи снимки на българина, заподозрян за умишлен палеж и смъртта

...
Първи снимки на българина, заподозрян за умишлен палеж и смъртта
Коментари Харесай

Показаха снимки на българина, запалил смъртоносен пожар в Германия

Първи фотоси на българина, обвинен за тенденциозен палеж и гибелта на четирима души в немския град Аполда сподели „ Билд “. Сънародникът ни остава за непрекъснато в ареста, откакто записи от охранителни камери го уличават като подпалвача, изпепелил постройката, в която е имало 50 души.
Прочетете още
 

Ден след палежа 35-годишният земляк е отишъл непринудено в полицията по напълно различен мотив, разкрива представителят на прокуратурата в Ерфурт Ханес Грюнсайзен, представен от „ Шпигел “. Тогава българинът е краткотрайно задържан. Полицията и министърът на вътрешните работи на Тюрингия Георг Майер в началото оповестиха в понеделник, че той е бил доброволец там. Но по този начин и не излиза наяве каква тъкмо е повода сънародникът ни да се отиде в полицията. 

Междувременно проверяващите преглеждат записите от охранителните камери. На тях се вижда по какъв начин мъж, мощно наподобяващ на арестувания, влиза в къщата с бидони. Предполага се, че точно с тях подпалвачът придвижва бензин, който разлива, преди да драсне клечката. Заради това във вторник магистратите го оставиха за непрекъснато в ареста.

При пожара рано сутринта в неделя починаха 53-годишен българин и още трима души, които към момента не са разпознати поради тежките изгаряния. Говорител на пожарната заяви, че в по време на пожара в къщата е имало 44 души от жителите, измежду които и деца, както и петима посетители. Над 20 са потърпевшите. Според градската администрация в къщата живеели единствено български жители, а притежателят на постройката също бил българин. Имуществените вреди от случая бяха оценени от полицията на към два милиона евро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР