Първи снимачен ден в Истанбул. Стоиш мирно в продължение на

...
Първи снимачен ден в Истанбул. Стоиш мирно в продължение на
Коментари Харесай

Пътят На Иво Аръков От Истанбул До Слънчака

Първи снимачен ден в Истанбул. Стоиш спокойно в продължение на шест часа, с цел да може тялото ти да попие татуировките на съветски мафиот. Часовникът тиктака, а ти за негативно време би трябвало да влезеш в облик и да научиш бойна каскада. Така стартира приключението на Иво Аръков в Турция, където отскочи за месец време, с цел да се снима един до друг с локалната суперзвезда Къванч Татлъту.

Въпросната каскада, която е първото тестване за родния юнак в южната ни съседка, е пердах против три момчета.

„ Първият снимачен ден търпя общо към 18 – 20 часа. Колкото и да наподобява ефектно, боят е хореография, която би трябвало да се научи, като боевете в „ Матрицата “. Трябва да си научиш придвижванията – по кое време да се навеждаш, по кое време да удряш, както и да внимаваш да не нараниш колегата си. Юмруците би трябвало да минават на сантиметри от лицето. Опитът, който имам досега с сходни каскади и продукции, ми оказа помощ да науча хореографията за към 30 минути. Успях да впечатля и хореографа “, описа пред „ Монитор “ Иво.

В облик пък съумял да влезе тъкмо за час и половина, което е негов персонален връх. Да се върнем към самото начало. В един безоблачен ден от bTV питат Аръков би ли се снимал в турски сериал.

„ Естествено, тъй като турските сериали са доста гледани и се харесват на необятната публика “, повтори ни отговора си той. И след време стяга куфарите за южната ни съседка с концепцията, че ще влезе в униформата на български служител на реда – дребна роля, която ще му отнеме единствено два снимачни дни.

„ В първия ден, в който дойдох в Турция, се оказа, че ролята ми е почнала да придобива различен тип. Не беше това, което чаках. Имах доста занимателна първа среща с режисьорите и с Къванч, тъй като беше изследователска. Взаимно се изследвахме. Те не знаеха какъв съм като човек, какъв съм като артист, единствено бяха чували всякакви клюки. Имаше закачки от сорта на „ Колкото и да те харесваме, Къванч би трябвало да те убие най-после “, показа ни водещият на „ Мармалад “.

Екипът от Турция получава сюжета няколко дни преди фотосите. От турски те трябвало да го преведат на съветски, а по негова молба и на британски.

„ Защото това, което ми го носеха на съветски, изглеждаше като преведено с Google преводач. Нямаше никаква логичност в изреченията. На британски пък виждаш, че има пропуснати реплики. Имаше миг, в който аз не мога да схвана какво тъкмо споделям. Беше много комплицирано “, описа ни Иво.

Както „ Монитор “ първи писа, по време на дългия снимачен ден Аръков забавлява сътрудниците си в Истанбул и с песни. Той припява шлагери на Таркан с тях, а едно от видеата с осъществяванията му стана притежание и на почитателите му в обществените мрежи. С това шеговито се приготвя за още едно от тестванията си на терен. От екипа решили да му дадат и пет подиуми на турски, които обаче да снима едновременно.

„ Изпаднах в потрес, тъй като това се трансформира в един минимонолог на турски. Това не е като в „ Игра на тронове “ – да приказваш на фиктивен език и никой да не го знае. Ти приказваш непознат език, който хората схващат. Ако правиш неточности или приказваш с акцент, това не стои добре на екран, изключително в случай че играеш персона, която насочва закани “, добави той. Турските медии и сътрудниците му обаче прегърнали произношението му, което за него е още един мотив за горделивост.

Сериалът носи името „ Ирония на ориста “ и е престъпна драма. Сюжетът се върти към героя на Къванч Татлъту, който е служител на реда. Той се сблъсква с съветски мафиот, в чиито обувки се разхожда Аръков. Поредицата ще се завърти по bTV в идните тв сезони.

Междувременно се чака по канала скоро да започва различен сериал с присъединяване му – „ Слънчев бряг “. Високи градуси, море, обич и мотиви за усмивки. Това е в основата на сантименталната комедия, в която Иво ще си партнира с Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Боряна Братоева, Лидия Инджова, Евелин Костова и Надежда Иванова.

„ Бате Младен също е роля, с която се гордея. Ще изненадам феновете.Сериалът е първокласен, доста добре сниман и е артикул, който в действителност доста одобрявам. Предполагам, ще има и нови сезони на „ Слънчев бряг “, издаде ни той.

Свикнали сме да виждаме Иво в най-различни облици. Той се надява един ден да се разпише с присъединяване и във фентъзи продукция.

„ Това, което постоянно съм си мечтал, е да вземам участие в нещо приказно, отдалечено от действителния свят. Винаги са ми харесвали планове от вида на „ Карибски пирати “ и „ Властелинът на пръстените “. Подобни функции ще са предизвикателство за мен, тъй като няма по какъв начин да извличаш опит от същинския живот “, безапелационен е артистът.

Що се отнася до свободното време на Аръков – то е уплътнено със спорт и тренировки.

„ Когато има сняг, обичам да карам сноуборд, когато е топло – да съм на сърф. За страдание тази година не съумях да се кача на сърф, само че наваксах със сноуборда “, показа той.

Във всеки свободен ден Иво отделя най-малко по 60 минути за тренировки, като в най-хубавия случай вае тяло по цели три часа. „ Което е тотално благополучие за мен “, намигна той.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР