Първи сме в Европа по употреба на евтини антибиотици в

...
Първи сме в Европа по употреба на евтини антибиотици в
Коментари Харесай

Първи сме в Европа по даване на евтини антибиотици в болниците!

Първи сме в Европа по приложимост на евтини антибиотици в лечебните заведения, като приложението им у нас е с над 50 % по-високо от това във всички останали европейски страни.

Тревожната статистика е подбудена от икономическите политики на родните лечебни заведения, защото антибиотиците, които те употребяват за пациентите си, костват по 1 лева за 1 грам.

Така от една страна болният се изписва с недоизлекувана зараза, а от друга – устойчивостта на бактериите към евтините препарати непрестанно се усилва. Това заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев и добави, че казусът е толкоз огромен, че все още единствено Господ ни пази.

Здравното министерство да изготви разпоредба, в която да регламентира тъкмо какви антибиотици да се предписват на децата и на тежко болните. Това е предлагането на доктор Кантарджиев, което би могло да усъвършенства антибиотичната политика у нас, счита той.

" Антибиотична политика в нашата страна мъчно се прави, тъй като още от години битуват някакви неприятни практики " изясни той.
Оказва се, че за последната година потреблението на един от евтините антибиотици в българските лечебни заведения се е нараснала със 65 %. Според експерта, в случай че продължим в същия дух, ситуацията ще стане неудържимо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР