Първи смъртен случай в САЩ, свързан с използването на електронни

...
Първи смъртен случай в САЩ, свързан с използването на електронни
Коментари Харесай

Първи смъртен случай след употреба на електронни цигари в САЩ

Първи смъртен случай в Съединени американски щати, обвързван с потреблението на електронни цигари. Пациентът е умрял след развиване на тежко респираторно заболяване. Американските здравни управляващи предизвестяват за повишаване през последните месеци на случаите с затруднения от потребление на електронни цигари.


Данните за умрелия пациент са нищожни. След потребление на електронна цигара, мъжът бил признат в болница в Илинойс с белодробно заболяване, което здравните управляващи нарекоха " необяснимо ".

В щата се ревизират още 21 случая. Пациентите са най-вече мъже на възраст сред 17 и 38 години. Засегнатите имат сходни признаци - кашлица, зной, отмалялост. При някои болестта е съпроводено с повръщане и диария.

През последните два месеца в Съединени американски щати са регистрирани 193 случая на белодробни болести, за които се допуска, че са породени от " пушенето " на електронни цигари.
Д-р Емили Чапман, шеф на здравен детски център: Това, което можем да кажем е, че следим увреждания на белите дробове, които не сме виждали до момента.
Все още не е ясно коя съставна част предизвиква затрудненията. В електронните цигари няма катран и въглероден оксид, които са канцерогенни.

Още преди година от Американската академия на науките предизвестиха, че частиците, които се отделят от парата може да са " евентуално токсични ".

Според Асоциацията на производителите на електронни цигари белодробните затруднения най-вероятно са породени от потреблението на синтетични опиати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР