Първи смъртен случай в Европа от електронна цигара. 18-годишен белгийски

...
Първи смъртен случай в Европа от електронна цигара. 18-годишен белгийски
Коментари Харесай

Първи смъртен случай в Европа след употреба на електронна цигара с течност

Първи смъртен случай в Европа от електронна цигара. 18-годишен белгийски юноша умря от дихателна непълнота, за която се счита, че е породена от пушене на електронна цигара с течност. Момчето е пушило от така наречен " вейпове ", в който се е съдържало и веществото канабидиол.

Рафаел, на 18 години, от Брюксел. За рождения си ден получава като подарък електронна цигара с течност. Младежът няма здравословни проблеми, тренира ръгби и няколко седмици пуши цигарата със общоприета течност.

Решава да тества такава с канабидиол - съединяване на канабиса, което не е неразрешено от закона. Скоро по-късно получава остра дихателна непълнота и изпада в кома. Лекарите не съумяват да го спасят.
Д-р Люк-Мари Жаке, завеждащ интензивно поделение: Не открихме никакви болести, които всекидневно биха предизвикали толкоз остра дихателна непълнота. Нямаше предпоставки за болести на белите дробове.
От същата електронна цигара пушат и околните на Рафаел.
Тиери Поерт, татко на Рафаел: Майка му, вуйчо му и още няколко другари също я пробваха, само че са добре.
Според лекарите, цигарата, която момчето е пушило, с изключение на канабидиол, е съдържала огромни количества ацетат на витамин Е. Приеман като хранителна добавка, витамин Е е безопасен, само че съгласно американски учени, дълготрайно поемане на този ацетат може да докара до болести.

В Съединени американски щати към този момент има близо 40 регистрирани случая на умряли след приложимост на електронни цигари с течност хора.

Проверка на пазара открила, че всеобщо се продават течности с неразбираем състав и генезис и повишени количества ацетат на витамин Е.
 Съединени американски щати постановат възрастови ограничавания за електронните цигари Съединени американски щати постановат възрастови ограничавания за електронните цигари
Администрацията на Съединени американски щати възнамерява да вдигне до 21 години възрастта за правото да се купуват електрони цигари, разгласи президентът Доналд Тръмп пред журнали...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР