Първи случай на заразяване с новия коронавирус е регистриран в

...
Първи случай на заразяване с новия коронавирус е регистриран в
Коментари Харесай

Първи случай на коронавирус е регистриран в Южна Италия

Първи случай на заразяване с новия ковид е регистриран в Палермо, на остров Сицилия. Става дума за италианка, пристигнала там от северния град Бергамо в региона Ломбардия, където е италианският епицентър на болестта, съобщи Българска телеграфна агенция. Жената е била приета в болница нощес в болничното заведение в Чевело. Хората, с които е контактувала, са сложени под карантина.

По най-нови данни умрелите от вируса в Италия вече са седем. До момента се знае за съвсем 230 инфектирани - множеството са в две северни области - Ломбардия и Венето, където са зародили локални огнища на разпространяване на ковид.

Италиански екскурзиант е дал позитивна проба за вируса, до момента в който е бил на отмора в Тенерифе, на испанските Канарски острови. Пациентът е изолиран и са взети съответните ограничения, написа в Twitter регионалният водач на островите Анхел Виктор Торес. Днес ще бъде изпратена проба от пациента за още един тест в Мадрид, добави той. Заразеният мъж е доктор от северната италианска област Ломбардия, където са регистрирани множеството от случаите на новия ковид.

Англия заяви през днешния ден, че хора, които скоро са посетили Северна Италия, би трябвало да се самоизолират, в случай че имат някакви грипоподобни признаци. Британският здравен министър Мат Ханкок посочи, че рекомендацията се отнася за всички, които са били в Италия северно от град Пиза. А в случай че са били в регионите, сложени под карантина, би трябвало да се самоизолират без значение дали имат признаци или не.

Европейският парламент също посъветва своите чиновници да си останат вкъщи в изолираност, в случай че в последните 14 дни са пътували до засегнатите от ковид региони в Северна Италия.
Днес в Италия ще се състои среща на италианския здравен министър и сътрудниците му от прилежащите страни за разискване на съгласуван отговор на пламналото огнище на ковид в Северна Италия. Ще участват здравните министри на Австрия, Франция, Словения, Швейцария, както и на Германия и Хърватия, заяви здравното министерство в Рим.

Германският здравен министър Йенс Шпан сподели през вчерашния ден, че границите по суша не могат да спрат разпространяването на вируса. Запитан дали ще могат да бъдат отцепени цели градове и селища, както Италия прави в северните области Ломбардия и Венето, той уточни, че това е " научен вид ", който не е нужен на този стадий. " Има доста междинни стадии - от анулация на събития с присъединяване на доста хора до цялостно затваряне на цели градове ", означи Шпан.

Късно в неделя Австрия за малко спря влаковете, влизащи от Италия, откакто се появи съмнение за два хипотетични случая на инфектирани във трен от Венеция за Мюнхен. Двамата пасажери дадоха негативни проби за вируса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР