Първи случай на заразен с новия щам на коронавирус е

...
Първи случай на заразен с новия щам на коронавирус е
Коментари Харесай

Все по-близо до нас: Първи случай на заразен с новия щам на К-19 на румънската граница с България

Първи случай на инфектиран с новия вариант на ковид е регистриран в граничещия с България румънски град Гюргево.

Жената има леки признаци и не е приета в болница. Сега се организира епидемиологично следствие, защото дамата не е била в чужбина и не е пътувала до Обединеното кралство. Здравните служби се пробват да схванат с кого е контактувала дамата и от кого е могла да се болести.

" Ако информацията, предоставена от пациента, е вярна, това значи, че вирусът към този момент циркулира в Румъния. И е доста по-заразен. Можем да чакаме увеличение на броя на случаите ", сподели за C1 TV доктор Каталин Апостолеску, представител на института Matei Balș.

Миналата седмица имаше друго съмнение за зараза с новия вариант при различен пациент, само че лабораторните проби не го потвърдиха.

Британският вариант е по-заразен от оригинала, само че не води до по-тежка форма на болестта, смятат вирусолозите.

„ През идващия интервал наблюдението посредством молекулярна епидемиология на подозрителните случаи ще продължи “, оповестява Министерството на здравеопазването на страната.

" Предвид по-голямата болест от този вариант, редом с Националната акция за имунизация, ограниченията за отбрана остават също толкоз значими: вярното носене на защитната маска, избягването на тълпите, общественото отдалечаване и хигиената на ръцете ", се споделя в изказване на институцията в известие за пресата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР