Първи случай на маймунска шарка беше потвърден в Румъния, съобщи

...
Първи случай на маймунска шарка беше потвърден в Румъния, съобщи
Коментари Харесай

Маймунската шарка ни обгражда - след Гърция я откриха и в Румъния

Първи случай на маймунска шарка беше доказан в Румъния , заяви Аджерпрес, базирайки се на Министерството на здравеопазването на страната.

Става въпрос за 26-годишен мъж от Букурещ. Той е бил диагностициран с заболяването след лабораторни проучвания.

Пациентът се е разболял преди четири дни, а нощес се е явил в болница. " Мъжът е в положително положение. Получава симптоматично лекуване и се намира в изолираност. От анамнезата излиза наяве, че сътрудникът на инфектираното лице е пътувал напоследък в няколко страни в Европа, където съществуват редица случаи на зараза с маймунска шарка ", показват от министерството.

През май имаше още две съмнения за инфектирани с маймунска шарка румънски жители - жена на 43 години от Радауц, Североизточна Румъния , и румънец, който беше настанен в болница в Атина, само че и за двата случая стана ясно в следствие, че става дума за варицела, написа novini.bg.

Маймунската шарка не се популяризира елементарно сред хората и изисква непосредствен контакт. Вирусът влиза в организма през кожата или разранени лигавици, през респираторния тракт, очите, носа или устата и посредством телесни флуиди.

Основният метод, по който може да се популяризира, е близкият физически контакт с лице, което има маймунска шарка. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР