Първи случай на маймунска шарка бе регистриран в Кипър, съобщи

...
Първи случай на маймунска шарка бе регистриран в Кипър, съобщи
Коментари Харесай

Първи случай на маймунска шарка в Кипър


Първи случай на маймунска шарка бе регистриран в Кипър, заяви през днешния ден здравното министерство на страната. Ваксините против болестта, които се чакаха още в края на юли, ще дойдат в края на август, защото количествата са пренасочени предпочитано към наранени от този вирус страни, оповестява БНР.

Първият инфектиран в Кипър е 40-годишен мъж, който е пътувал неотдавна и е посочил клинични признаци, съвместими с маймунската шарка. Положителната му проба е доказана след осъществен молекулярен лабораторен тест.

Мъжът е приет в болница в особено проектираната зона в регионалната болница в Никозия, която бе оповестена за референтна болница в страната за маймунската шарка.

От първия миг в деяние са всички протоколи за ръководство на хипотетични и доказани случаи, тяхното превозване, наблюдаване и лекуване, акцентира в особено известие здравното министерство в Никозия.

План за дейности на здравната система при вероятно пораждане на огнище в Кипър бе създаден още през юни. 10 кревати в регионалната болница в Никозия са отделени за случаи на новия вирус.

Кипър очакваше първите 1400 ваксини против маймунската шарка, обезпечени посредством Европейската комисия, да дойдат още на 25 юли, само че доставката им е отсрочена за края на август.

От здравното министерство в Никозия обясниха, че с оповестяването от СЗО на епидемията от маймунска шарка за " изключителна обстановка " приоритет за приемане на имунизациите е даден на най-нуждаещите се страни, в които са регистрирани забележителен брой случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР