Първи случай на коронавирус при медицинско лице в Търговищка област

...
Първи случай на коронавирус при медицинско лице в Търговищка област
Коментари Харесай

Първи случай на коронавирус при медик в Търговищка област

Първи случай на ковид при здравно лице в Търговищка област е регистриран през днешния ден. Това е здравна сестра от МБАЛ - Омуртаг, щерка на заболялата 53-годишна Фатме А., завърнала се от сезонна работа в Белгия, за която Българска телеграфна агенция осведоми през вчерашния ден. Това заяви регионалният шеф и ръководител на Щаба за битка с Коронавирус - 19 Митко Стайков.

Всички контактни лица, включително и доктор от болничното заведение в Омуртаг, са изследвани за болестта. С PCR-тест са изследвани също водачът и пасажерите, пътували дружно със инфектираната от Белгия към родното ѝ село Звездица.

105 нови случая на ковид у нас, 4 умряли за денонощието

Новозаразената 23-годишна здравна сестра се е срещнала с майка си при постъпването ѝ във Вътрешно поделение на МБАЛ-Омуртаг. Веднага след определяне на болестта, младата жена е сложена под карантина. Тя се е самоизолирала в фамилно жилище в Търговище.

Контактните ѝ брачен партньор, свекър и свекърва са карантинирани в село Презвитер Козма, прецизират от Щаба.

Всички са в положително здравословно положение, без недоволства. Направените през вчерашния ден вирусологични проучвания на домашните близки и други контактни лица са дали негативни резултати.

За съблюдаване на наложената 14-дневна домашна карантина и ограниченията за недопускане разпространяването на COVID-19 на територията на област Търговище наблюдават всички представители на Областния спешен щаб, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Търговище, РЗИ - Търговище, общопрактикуващите лекари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР