Първи случай на африканска чума по свинете е регистриран в

...
Първи случай на африканска чума по свинете е регистриран в
Коментари Харесай

Чумата по прасетата стигна и Благоевградско

Първи случай на африканска чума по свинете е регистриран в Благоевградска област. Заразеното животно е било открито в река Струма край Кресна, заяви Българска национална телевизия. На изключителна епизоотична комисия са разисквани ограниченията, които ще бъдат подхванати. А в Русенско - най-засегнатия от болестта район, към този момент са загробени 70 хиляди свине.

В осемте огнища обстановката е овладяна, обявиха от Областната дирекция по сигурност на храните. Вчера е открита още една позитивна проба на диво прасе, този път на остров Батин.

Във всички свинекомплекси в Русенско, където беше записана африканска чума, към този момент е завършила първичната стерилизация, чиято цел е да приключи разпространяването на болестта, с цел да може да се възвърне производството.

По прогноза на ветеринарните лекари производството в засегнатите комплекси ще може да се възвърне до 5-6 месеца. За да не се популяризира още веднъж болестта, местата, където са загробвани прасетата, непрестанно се следят.

Заради влошената епизоотична конюнктура в Русенско са избрани спомагателни ограничения за страничните скотски артикули от месопреработвателните предприятия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР