Първи случаи на опасния коронавирус, който взема жертви се появиха

...
Първи случаи на опасния коронавирус, който взема жертви се появиха
Коментари Харесай

Китайският коронавирус достигна Европа. Първи случай и в Австралия

Първи случаи на рисковия ковид, който взема жертви се появиха в Европа. Франция рапортува за двама инфектирани, като за часове броят им набъбна на трима. Тримата инфектирани са били в Китай, а в този момент са в лечебни заведения в Бордо, Югозападна Франция, и в столицата Париж. Болните са сложени под карантина, съобщи Франс прес

Австралия също разгласи през днешния ден за първи случай на инфектиран с китайския коронавирус на своя територия, съобщи Ройтерс. Болният е към 50-годишен китайски жител, дошъл в Австралия от Китай на 19 януари, съобщи министърката на опазването на здравето на Виктория Джени Микакос.
" Важно е да се означи, че няма причина за суматоха измежду обществеността. Пациентът е изолиран и за него се поставят медицински грижи ", посочи Микакос.

И Малайзия съобщи днес за първи три случая на новия ковид на своя територия, съобщи Ройтерс. Тримата инфектирани са родственици на 66-годишен мъж, за който сингапурските здравни управляващи са удостоверили, че е болен от вируса. Заразата причинява пневмония, която в някои случаи се оказва смъртоносна.

41 са към този момент жертвите на ковид в Китай , откакто 15 от тях починаха в  китайската провинция Хубей, съобщи Франс прес. Агенцията се базира на известие от през днешния ден на китайските управляващи, които междувременно започнаха огромна интервенция по слагане на 13 града в Хубей под карантина, с цел да попречат на разпространяването на вируса. Малко по-късно управляващите в провинцията излязоха с ново известие, че уголемяват обсега на ограниченията за ограничение на разпространяването на новия вирус, като постановат карантина на още 5 града,  предаде Франс прес.
По калкулации на Агенция Франс Прес това значи, че изолирани от света към този момент са 56 милиона души , оповестява Българска телеграфна агенция. Мерките включват спиране на транспортните връзки до и от тези градове.
Освен това китайските власти въвеждат от през днешния ден и нови национални ограничения за разкриване на вируса във влакове, рейсове и самолети. На място ще има точки за обзор и всички пасажери със признаци на пневмония ще бъдат откарвани неотложно в медицински центрове, заяви в официално съобщение Националната здравна комисия. По данни на комисията общо инфектираните все още са 1287 души .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР