Първи се разписа Пьотр Жиелински, а след него и Левандовски,

...
Първи се разписа Пьотр Жиелински, а след него и Левандовски,
Коментари Харесай

Полша спря Саудитска Арабия и завърза група C


Първи се разписа Пьотр Жиелински, а след него и Левандовски, който вкара първия си гол на Мондиал 2022.

Полша изигра отличен в тактическо отношение дуел и пречупи с 2:0 може би най-голямата сензация от началото на Световното състезание в Катар - Саудитска Арабия. “Дружина полска ” се разписа по един път във всяко едно от двете полувремена посредством Пьотър Жиелински (39’) и Роберт Левандовски (82’), за който това бе първи гол на международни финали.

“Зелените соколи ” пък пропуснаха “златна опция ” да се върнат в мача минути, откакто се оказаха обратно в резултата, само че Ал-Дусари пропусна дузпа няколко минути преди края на първата част. От своя страна играчите на Ерве Ренар, който сервираха голяма изненада след постигнатния поврат против Аржентина в първата си среща, през днешния ден още веднъж изнесоха добър дуел, само че в последна сметка изгубиха.

Двата отбора започнаха дуела двуостро и много пламенно, само че първата добра опция пристигна на сметката на “зелените соколи ” малко след приключването на десетата минута, когато Мохамед Канно рисково, само че Войчех Шчесни се намеси и избави. Само в границите на няколко минути сред 15-ата и 20-ата минута поляците получиха три жълти картона на имената на Якуб Кивиор, Мати Каш и Аркадиуш Милик. Само минута - две по-късно десният бек на поляците можеше да бъде и изпъден, защото извърши ново неспортсменско нарушаване, само че съдията му го спести.

Играчите на Чеслав Михниевич също имаха добър късмет в 25-ата минута, когато Кристиан Биелик засече добре топката след центриране от корнер, само че на метър от голлинията героят от мача с “албиселесте ” Салех Ал-Шехри почисти с глава. Десетина минути по-късно един от първите моменти, в които Роберт Левандовски направи прекрасен пробив, влезе в наказателното поле, само че преди да успее да приключи ситуацията се чу сигнал от съдията, който отсъди негово нарушаване против Али Албулахи.

“Дружина полска ” съумя да излезе напред в резултата в 39-ата минута, когато те реализираха доста добра офанзива по дясното крило, топката бе центрирана чудесно от Мати Кеш към Роберт Левандовски, той се оказа очи в очи с вратаря, само че не съумя да стреля, а вместо това пое и след превръщане край аутлинията върна чудесно към Пьотър Жиелински, а халфът на Наполи нямаше проблем да означи за 1:0. Още в идната офанзива футболистите на Михниевич направиха нова добра офанзива, само че се разминаха с второ попадение.

Две минути преди края на първата част Саудитска Арабия обаче направи остра офанзива отдясно, Ал-Шехри влезе в наказателното поле, само че там бе застигнат от Биелик, а при съприкосновението падна. Съдията получи сигнал от ВАР и след преразглеждане на обстановката бе отсъдена дузпа. Салем Ал-Досари застана зад топката и стреля вдясно, само че Шчесни усети ъгъла и избави, а при добавката на Ал Бурайк направи и второ избавяне и по този метод резервира преднината на своя отбор.

Вратарят на Ювентус още веднъж трябваше да се намесва уверено 10 минути след началото ан втората част, когато саудитците, който започнаха доста интензивно и в търсене на попадение втората част, съумяха да основат блъсканица в наказателното поле, а още веднъж Ал-Дусари се оказа на вярното място, с цел да ритне към вратата, само че стражът отрази с крайник. Малко по-късно и Фирас Ал-Бурайкан опита изстрел.

Полша отговори с ново положително отиграване на Левандовски в 63-ата минута, когато той откри отляво Пжемислав Франковски центрира, а Милик насочи добър удар, само че той срещна горната греда на вратата на Мохамед Ал Оваис. Самият нападател на Барселона също нацели гредата в 66-ата минута, когато той изпревари стража на арабите.

Футболистите на Ерве Ренар задържаха топката в по-големи интервали, само че поляците се бранеха устойчиво. Абдулелах Ал-Малки за малко да се възползва от неприятно изчистване на играчите в бели фланелки в 80-ата минута и стреля около вратата.

Робърт Левандовски като че ли значително постави точка на разногласието в 82-ата минута, когато той съумя да се възползва от неправилност в защита на Ал-Малки, открадна му топката и означи за 2:0. Няколко минути по-късно още веднъж капитанът на “дружина полска ” се оказа във превъзходна позици и опита доста технично да се рапзише с копване над Ал Оваис, само че стражът този път се оправи и избави.

По този метод Полша, която приключи наедно с Мексико в първата си среща, за момента оглавява своята група “C ” с четири точки, а саудитците са втори с 3 пункта. Малко по-късно довечера би трябвало да се изиграе и другата среща от тази група сред Аржентина и Мексико, която ще даде повече изясненост за ситуацията преди последните конфликти.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР