Първи реакции след решението на "Воля" да напусне парламента. Темата

...
Първи реакции след решението на "Воля" да напусне парламента. Темата
Коментари Харесай

Цветанов и Симеонов не виждат парламентарна криза

Първи реакции след решението на "Воля " да напусне Народното събрание. Темата разясниха ръководещите от ГЕРБ и "Обединени патриоти ". Пред публицисти в Народното събрание Цветан Цветанов и Валери Симеонов обявиха, че не виждат парламентарна рецесия, макар че две от петте парламентарнопредставени партии няма да вземат участие в съвещанията.

"Няма предпоставки за предварителни избори, страната е постоянна, Народното събрание прави своята работа ", съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос по какъв начин ще се подсигурява кворумът в пленарна зала Цветанов посочи, че ръководещото болшинство е формирано от над 121 народни представители и ще би трябвало да се дисциплинира.

Сметките обаче демонстрират, че в даден миг работата на Народното събрание ще зависи от Движение за права и свободи. В противоположен случай никой от ръководещото болшинство не може да си разреши неявяване - даже по здравословни аргументи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов на собствен ред съобщи, че не е обезпокоен за кворума: "Мога да разясня единствено обстоятелства. До момента никой не е напуснал, имаме единствено поръчка. Дълг на всеки депутат е да върви на работа ". По думите му Народното събрание работи добре и няма рецесия.

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не пожела да разяснява в елементи решението на "Воля ", защото се позволява, че излизането на групата и надлежно връщането ѝ в Народното събрание си "има цена ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР