Първи последствия от търговската война между Вашингтон и Брюксел Американският

...
Първи последствия от търговската война между Вашингтон и Брюксел Американският
Коментари Харесай

Тръмп ядосан на „Харли Дейвидсън“

Първи последици от комерсиалната война сред Вашингтон и Брюксел

Американският производител на мотоциклети “Харли Дейвидсън ” разгласи, че ще изнесе част от производството си от Съединени американски щати – решение, с което ядоса US президента Доналд Тръмп.

Компанията заяви, че подхваща тези дейности, с цел да избегне спомагателните европейски мита на US артикули, наложени като ответна мярка на въведените от Вашингтон спомагателни цени върху импорт на стомана и алуминий от Европа.

“Харли-Дейвидсън ” е продал близо 40 000 мотоциклета в Европа предходната година, като приходите му от Стария континент са на второ място след американските. Производителят разкри, че митата на Европейски Съюз върху изнасяните от Съединени американски щати мотоциклети са се нараснали с сред 6 и 31%. Компанията посочи, че чака цените да доведат до спомагателен разход от към 2200 $ приблизително на мотоциклет, внасян от Съединени американски щати в Европейски Съюз. И защото не желае да подвига цените за европейските си клиенти, компанията прибягва до изнасяне на част от производството си от Съединени американски щати.

“Изненадан съм, че “Харли Дейвидсън ” от всички компании е първата, която развя бялото знаме. Аз се борих крепко за тях и в последна сметка те нямаше да заплащат такси при продажбите си в Европейски Съюз ”, написа в туитър Тръмп. И добави: “Данъците са единствено опрощение за “Харли Дейвидсън ” – бъдете търпеливи ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР