Първи октомври всеки фен на ЦСКА вечно ще го помни!

...
Първи октомври всеки фен на ЦСКА вечно ще го помни!
Коментари Харесай

Първи октомври е прекрасна дата за ЦСКА, дано и днес бъде така!

Първи октомври всеки почитател на ЦСКА постоянно ще го помни! С положително! Надяваме се да бъде по този начин и поради довечера, когато футболистите на Стамен Белчев излизат против Базел в плейоф за място в групите на Лига Европа.

Днешната дата е щастлива за " армейците " в исторически проект. Именно на 1 октомври ЦСКА реализира една от най-големите си победи като посетител на Стария континент - 1:0 над настоящия тогава европейски първенец, над британския Нотинга. През 1980-а година триумфа носи Ружди Керимов. Това се случва в мач-реванш от 1/16-финалите на КЕШ. Преди това ЦСКА е победил със същия резултат и в София. Още една любопитна параленост - в деня на мача с БАТЕ през този сезон се навърщиха тъкмо 40 години от триумфа над Нотингам на наша земя . И ЦСКА победи кошмара на Левски и Литекс с 2:0. Дано в този момент ориста отново се намеси и този знак още веднъж е на шанс за българския тим, този път в Швейцария.

На 1 октомври 1989-а година ЦСКА громи с 5:0 огромния си противник - Левски . Тогава 4 гола бележи легендата Христо Стоичков, а един е дело на Трифон Иванов, безконечна му памет. Едва ли има почитател на " алените ", който не знае, че в идващото Вечно дерби Камата излиза с номер 4 на гърба си .

Ще бъде ли тази дата щастлива за ЦСКА и денс? Скоро ще разберем!

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В БАЗЕЛ, ШВЕЙЦАРИЯ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР