Първи мит Четенето било секси. Нека погледнем истината в очите.

...
Първи мит Четенето било секси. Нека погледнем истината в очите.
Коментари Харесай

Митовете за ползите от четенето

Първи мит

Четенето било секси.

Нека погледнем истината в очите.

Нека ви попитам - Вие правили ли сте секс до момента в който четете? Не се стеснявайте, вдигнете ръка.

Нека ви опиша обстановката. В едната ръка държите книга. Четете. Независимо дали е под вас, над вас, или към вас, обичаният ви човек, също с книга в ръка. Сексът тече с естествена активност и понякога има спирания за някой и различен оргазъм.

А в този момент си представете по какъв начин вършиме секс и четете „ Братя Карамазови “. Вие – „ Братя Карамазови “, а вашия сътрудник „ Граф Монте Кристо “. Мислите ли, че по този начин някой от вас ще стигне до оргазъм? Само ще си обръщате страниците и ще си мълчите. Най-много да убиете мислено някоя старица. Най-накрая ще се изнервите и ще се скарате. Ще започнете да си изневерявате със инцидентни нечетящи хора и край с връзката ви.

Толкова за четенето и секса.

Втори мит

Четенето отваряло порти.

Сериозно ли говорите? Кои порти? Покажете ми ги? Момент, ще дам образец. Представете си аз имам 100 лв. а вие „ Двата тома на война и мир “. Стоим на входа на дискотеката и чакаме да влезнем. На входа три яки батки ни джобят за оръжие. Плащаме си входа. Внимание! Аз имам 100 лв., а вие - книги! Следователно аз си заплащам входа, а вие ядете пердах до момента в който обяснявате на батките, че книгите отварят порти.

Това е за вратите и книгите.

Трети мит

Четящите хора били с по-голяма обща просвета.

Хора, разберете ме вярно. Вече никой не се нуждае от обща просвета. Живеем в 21-ви век. Общите неща към този момент са демоде. Живеем във време на тесни експерти и единствената просвета, която е съответна на времето ни е тясната просвета.

Общата просвета е отживялост. Когато отидете на изявление за работа няма да ви питат по какъв начин се споделя най-големия сателит на Сатурн, а ще ви питат каква заплата желаете. Това се назовава фокус или стеснен взор върху казуса. Така, че си заврете общата просвета където се обитава и най-големия сателит на Сатурн и оставете света на нас – хората с тясна просвета.

Четвърти мит

Книгата е прозорец към света.

Ще ви го кажа малко и ясно. Прозорец е петкамерно ПВЦ с Ка стъкла с комарник и щори. Питал съм експерти. Ако се опитате да гледате през някоя книга най-вече да ви вкарат в психиатрията.

Седми мит

Четенето е потребно за здравето! Стига бе. Онзи ден бях в болница на рандеву и до всеки болен имаше я книга, я списание. Представяте ли си? Болниците са цялостни с читатели! По-силен мотив от вредатна от четенето няма по какъв начин да има.

P.S.  Както забелязвате, липсват мит номер пет и шест. Този въпрос ще го обсъдим, когато разгледаме изгодите от цифрите.

P.P.S.  Материалът е отдаден на денят на книгата, който беше преди два дни. Но това ще го разиска, когато разгледаме изгодите от календара.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР