Първи коментар на президента след като прокуратурата разпространи записи от

...
Първи коментар на президента след като прокуратурата разпространи записи от
Коментари Харесай

Румен Радев с първи коментар за СРС-тата: Конституцията е нарушена

Първи коментар на президента откакто прокуратурата популяризира записи от СРС-та с него. Според Румен Радев прокуратурата е девалвирала, а Конституцията е нарушена. В същото време основният прокурор съобщи, че прекратява всевъзможни контакти с президентството с изключение на формалната преписка.

Румен Радев е в Габрово, където е на среща със студенти в Техническия университет. Преди началото на срещата Радев направи своя първи коментар във връзка абсурда с публикуваните записи от прокуратурата. По думите му тя е девалвирала. Две значими за опазването на държавността понятия - държавна измяна и нарушаване на Конституцията като ги използвала като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а след това ги стимулирала със записи, в които всички внушения се самоопровергават.
Румен Радев, президент: Атаките против мен и фамилията ми не са спирали, само че към този момент получават уродливи измерения и се водят без оглед на средствата както виждате. Тези практики демонстрират още един път какъв брой остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока правосъдна власт и нейната самостоятелност, тъй като от независимостта на Прокуратурата зависи по какъв начин ще наподобява и държавността в България.
Попитан от публицисти дали е взел участие в закононарушението, за което прокуратурата приказва, президентът изрично отхвърли коментар.

Припомняме, че през вчерашния ден прокуратурата популяризира запис сред военачалник Цанко Стойков и мъж, за който прокуратурата твърди, че е президентът. Те разискват инспекцията на антикорупционната комисия за назначението на Десислава Радева във Военновъздушни сили. Прокуратурата подозира, че е осуетена инспекцията на КПКОНПИ, тъй като част от документите са укрити и допускат възможна съпричастност на президента.

Още по тематиката Прокуратурата разгласява СРС записи с президента
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР