Първи гей брак бе сключен в Северна Ирландия, съобщиха световните

...
Първи гей брак бе сключен в Северна Ирландия, съобщиха световните
Коментари Харесай

Първи гей брак сключен в Северна Ирландия

Първи гей брак бе подписан в Северна Ирландия, оповестиха международните осведомителни организации.

26-годишната Робин Пийпълс и 27-годишната Шарни Едуардс авансово са били запазили датата 11 февруари 2020 година за церемонията по регистрация на гражданското си партньорство, само че след знаковите законодателни промени, разрешаващи еднополовите бракове в Северна Ирландия, двойката е решила да бъде първата, възползвала се от тях.

Датата е била определена, тъй като тогава двете дами означават шестата си годишнина като двойка. Те не желаят да вършат демонстрации и да влизат в историята, а просто да създадат идната крачка във връзката си.

Директорът на Amnesty International за Северна Ирландия Патрик Кориган акцентира смисъла на новото законодателство, както и пожела на Робин и Шарни всичко най-хубаво.

" Сватбата на Шарни и Робин е знаков миг за тъждество в Северна Ирландия. Пожелаваме им цялата обич и благополучие за взаимния им фамилен живот. ", сподели той.

Припомняме, че през октомври предходната година, Северна Ирландия стана последната провинция в Обединеното кралство, която легализира абортите и еднополовите бракове.

Това става по силата на решение на Народното събрание в Лондон, който реализира директно ръководство над английската провинция.

Гласуваните през юли от английския парламент промени влязоха в действие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР