Първи енергиен блок на строящата се от „Росатом“ АЕЦ в

...
Първи енергиен блок на строящата се от „Росатом“ АЕЦ в
Коментари Харесай

Първи блок на АЕЦ в Узбекистан ще бъде пуснат през 2028 г.


Първи енергиен блок на строящата се от „ Росатом “ АЕЦ в Узбекистан ще бъде пуснат през 2028 година Стойността на плана е общо 11 милиарда $. Това сподели пред публицисти сътрудникът на съветския президент Юрий Ушаков, представен от ТАСС.

„ Според оценката цената на плана е към 11 милиарда $, като се счита, че първият енергиен блок може да бъде пуснат през 2028 година “, заяви той.

Ушаков добави, че присъединяване на двамата водачи в церемонията по пуска на строителството на АЕЦ ще е един от основните детайли по време на визитата на съветския държавен глава в Узбекистан.

„ Руската страна е подготвена да обезпечи надеждността и сигурността на строителството на централата, а също по този начин да притегли в строителните действия и узбекски организации “, акцентира той.

Представителят на Кремъл означи, че Путин ще дойде в Ташкент вечерта на 18 октомври, само че всички мероприятия, свързани с визитата ще се състоят на идващия ден – 19 октомври.

В наличието на президентите ще бъдат подписани от шест до осем документа, след което водачите ще създадат изказване за медиите. Посещението ще продължи с церемониален банкет и полагане на венци при монумента за самостоятелност и хуманизъм.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР