Първи братовчед на 7-годишната Дамла е задържан и обвинен за

...
Първи братовчед на 7-годишната Дамла е задържан и обвинен за
Коментари Харесай

Арестуваният братовчед на Дамла често я извеждал на разходка

Първи братовчед на 7-годишната Дамла е арестуван и упрекнат за убийството й. 25-годишният Мехмед Г. Х. е направил признания и нощес бе разпитан пред арбитър.

Трупът на Дамла бе открит в жилището й в неделя сутринта. На злокобната находка се натъкнала майка й Садет Муса (38 г.), която се прибрала от нощна промяна. Главата на мъртвото дете била омотана с тиксо, само че не то е предизвикало задушаването. Убиецът е притискал устата и носа на момиченцето.

До ареста на братовчеда се стигна, откакто през вчерашния ден сутринта криминалисти обкръжиха жилище в региона на автогарата в Момчилград. По неофициална информация край него било намерено и тиксо. По-късно служители на реда обкръжиха и апартамент в града, където задържали Мехмед. “На разпита е направено цялостно самопризнание. То е обвързвано с другите доказателства, открити в интервала на интензивната работа. Ще бъде бъде осъществен и следствен опит ”, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.

Мехмед е упрекнат за ликвидиране, осъществено по особенно непосилен метод. Според прокуратурата младият мъж е племенник на майката на детето. Той имал ключ от жилището им и с него проникнал в жилището. До публицистичното привършване на броя не стана явен претекстът за зверството.

Според локални хора той постоянно бил виждан да извежда Дамла на разходка и помагал при гледането й. След убийството той даже се появил в болничното заведение, където било тялото на детето. Бързо обаче си тръгнал, защото твърдял, че му е неприятно.

Майката на детето Садет Муса пък бе арестувана за 72 часа и й бе повдигнато обвиняване, че не е полагала задоволително грижи за дребната си дъщеричка и я оставяла нощем сама. До преди дни Дамла била гледана от баба си, до момента в който майката е нощна промяна, само че старата жена отпътувала при близки в Турция. Очаква се през днешния ден да се реши дали майката да остане в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР