Първи български пациент с шанс за белодробна трансплантация във Виена.

...
Първи български пациент с шанс за белодробна трансплантация във Виена.
Коментари Харесай

Българката, която чака за белодробна трансплантация във Виена: Борбата беше тежка

Първи български пациент с късмет за белодробна трансплантация във Виена.
У нас такива интервенции не се вършат и единственият късмет за пациентите е лекуване в чужбина.

Илияна Христова беше утвърдена за трансплантация от клиника в австрийската столица през април, а към този момент е и в европейската листа на чакащите.

Тя описа пред bTV , че в мейла, който е получила, написа, че би трябвало да бъда 24 часа разполагаем с непрекъснато зареден телефон.
Българка към този момент чака за белодробна трансплантация във Виена У нас такива интервенции сега не се вършат, само че български екип лекари отпътува за образование
Илияна е водила две години тежка борба с институциите и се е присъединила в листата на чакащите у нас. Но не е знаела какво ще се случи с живота й.

Майка й Галина пък описа, че са били изплашени, тъй като през двете години е имало пациенти, които не са дочакали и са умряли.

„ Борбата беше да я съхраним в положение, годно за интервенцията, със скъпи антибитици, които не са в болнична среда, за едно лекуване, което трае към 20 дни – 3 хиляди лв. се дават за антибиотика единствено, и ежедневните медикаменти са настрана – 700-800 месечно, 4 медикаменти се покриват от Здравната каса – 4 хиляди лв. месечно са, кислороден концентратор обаче не се заплаща от НЗОК, изясни майката.

Още 16 души чакат дружно с Илияна. Тя им пожела триумф и ги посъветва да не се предават.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР