Първи българин с трансплантиран бял дроб във Виена по линия

...
Първи българин с трансплантиран бял дроб във Виена по линия
Коментари Харесай

Българката с трансплантиран бял дроб във Виена се възстановява много добре

Първи българин с трансплантиран бял дроб във Виена по линия на Евротрансплант след две годишно спиране. У нас такива интервенции към момента не се правят, а единствената вяра за пациентите е в чужбина.

След дълги договаряния в края на януари съглашението ни с клиниката във Виена беше възобновено. През юни 29-годишната Илияна Христова от Варна беше включена в листата на чакащите на Евротрансплант.

Операцията е осъществена на 30 юли. Илияна се възвръща добре и към този момент е изведена от реанимация. Ето какво описа малко тя след интервенцията.

„ Благодарни сме на донора на Илиана, с помощта на който живее втори живот”, съобщи Галина Христова, майката на Илияна, която е неразделно до нея в диалог по телефона за предаването „ Тази сутрин”.

„ Лекарите тук са вълшебници. Отношението е ужасно. На всяка наша молба откликват незабавно и с усмивка”, описа Галина.

Майката на оперираната Илияна не крие своята изненада какъв брой бързо е станало всичко към трансплантацията.

„ Миналата година март месец беше включена в българска листа за трансплантация, а на 15 юли в листата на Евротрансплант. За месец и половина стана всичко”, споделя Галина.

В момента Илияна към този момент се храни и диша сама. Възстановяването ѝ върви доста добре, само че би трябвало да остане в клиниката три месеца, с цел да ѝ се създадат спомагателни проучвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР