Първи арести в Комисията по хазарта след започналата рано тази

...
Първи арести в Комисията по хазарта след започналата рано тази
Коментари Харесай

Арести в Комисията по хазарта

Първи арести в Комисията по хазарта след почналата рано тази заран инспекция на прокурори и полиция във ведомството. По непотвърдена информация служители на реда са извели от постройката шефа на Комисията по хазарта Александър Георгиев.

Началникът по контрола на комисията Тодор Марков изясни пред медии, че към момента не знае дали е арестуван, или отведен за разпит.

По-рано въoръжeни пoлицaи изкaрaхa някoлкo държaвни чинoвници c бeлeзници и ги пocтaвихa в cпeциaлизирaнитe aвтoмoбили нa Министерство на вътрешните работи. Вeрoятнo зaдържaнитe щe бъдaт нacтaнeни в Cлeдcтвeния aрecт за 24 часа, a cлeд тoвa прoкурaтурaтa щe пoиcкa мяркaтa им зa нeoтклoнeниe дa бъдe удължeнa.

Акцията се организира в деня, когато депутатите одобриха на първо четене измененията в Закона за
хазарта. „ За “ законопроекта, импортиран от водача на НФСБ Валери Симеонов, гласоподаваха 116 народни представители, „ срещу “ – 2 и „ въздържали се “ - 68, с което той бе признат.

Със закона се не разрешава организирането на
хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “ след приемане на съответния лиценз. Законът дава обвързване в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чиито лиценз ще бъде преустановен да учредят в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

Въпросният законопроект беше и главната причина благодетелят на Левски “ Васил Божков да разгласи, че няма да може да финансира тима, в случай че измененията за
хазарта станат факт. Причината е, че „ Националната лотария “ от една година е спонсор на тима, а законовите измененията бъркат по-дълбоко в джоба на Божков. Полицейска акция през днешния ден се организира и в „ Нове холдинг “, компанията, която държи собствеността на „ Левски “. Докато тя течеше излезе информация, че Васил Божков е напуснал страната и за неговото задържане е издадена европейска заповед за арест. Пред БГНЕС, обаче, Васил Божков отхвърли информацията с думите, че никой не го търси и че ще спомага на органите на реда когато и да е. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР