Първенството на Словашката Висша лига ще се поднови на 13-и

...
Първенството на Словашката Висша лига ще се поднови на 13-и
Коментари Харесай

Футболът в Словакия се подновява на 13 юни, но в съкратен вариант

Първенството на Словашката Висша лига ще се възобнови на 13-и юни, само че ще се играе и приключи в скъсен формат. Отборите ще играят по пет кръга в шампионски плейоф и пет кръга в плейофа за изпадане. Все още обаче това не е дефинитивно, само че въпреки всичко е признато от Съюзът на клубовете в Словакия и е изпратено като предложение на държавната власт.

Първенството в страната, както и в съвсем цяла Европа, завърши на 22-и март, като тимовете въпреки всичко съумяха да изиграят постоянния сезон и предстояха плейофите.

"Искам да благодаря на клубовете и на почитателите за вярното и отговорно държание в тези сложни времена. Надяваме се оптимално бързо да се върнем в действителната реалност, сподели Иван Козак, който оглавява Лигата на Словакия.

Преди да се възобновят мачовете всички играчи, както и членовете на тимовете, ще се тестват, сподели още Козак.

Миналогодишният първенец Слован (Братислава) и в този момент води безапелационно, като има преднина от 10 точки пред Жилина, който през февруари беше закрит като компания. Но въпреки всичко на тима е разрешено да довърши шампионата и по-късно играчите евентуално ще станат свободни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР