Първенството на Русия има нов лидер. Това е отборът на

...
Първенството на Русия има нов лидер. Това е отборът на
Коментари Харесай

Позабравен герой от Бундеслигата разнебити звездния състав на Манчини

Първенството на Русия има нов водач. Това е тимът на Локомотив (Москва), който разгроми с 3:0 като посетител любимеца Зенит и към този момент има преднина от 3 точки пред скъпоструващия състав на Роберто Манчини. Голям мач за " железничарите " изигра перуанският деец Джеферсън Фарфан. Бившият футболист на Шалке 04 вкара първите два гола и подаде за третия, дело на Алексей Миранчук. Всичко това се случи в границите на 20 минути през второто полувреме, а преди този момент Зенит направи редица пропуски.

Зенит не завоюва нито един от предходните си 3 мача, а два от тях бяха против непретенциозните Анжи и Арсенал (Тула). Това разреши на Локо да се изравни по точки с отбора на Манчини и да се трансформира в негов главен противник за купата.

Вратарят Андрей Луньов и Артьом Дзюба се възвърнаха от травмите си и попаднаха в титулярния състав на домакините. Нямаше го обаче осъденият Леандро Паредес, който беше сменен от различен аржентинец - Матиас Краневитер. Добрата форма на Александър Кокорин и Емилиано Ригони беше главният коз на Зенит.
Юрий Сьомин не изненада с избора си на титулярна единайсеторка. В предни позиции действаше Джеферсън Фарфан, подпомаган от Мануел Фернандеш и братята Миранчук. Тарас Михалик пък зае мястото на санкции Дмитрий Тарасов до Игор Денисов в халфовата линия.

След единствено 3 минути игра Ригони се озова на добра позиция и стреля с глава, само че Гилерме мазета в корнер. Зенит несъмнено се стремеше към ранен гол и натика гостите в тяхната половина. Бранислав Иванович беше доста деен, а Кокорин непрекъснато търсеше свободни пространства сред двете линии. В 18-ата минута Доменико Кришито центрира, а Ригони уцели гредата, още веднъж с глава.
И макар че бяха заети главно да се бранят, гостите сътвориха стопроцентово състояние в средата на полувремето. Миха Мевля изпусна Фарфан, който го надбяга, само че по-късно стреля доста едва. До почивката Зенит имаше още няколко положителни офанзиви, като при една от тях Неманя Пейчинович почисти пред голлинията, а след това Гилерме отрази мощен шут на Иванович.

И след почивката функциите не се смениха - Зенит нападаше, а Локомотив се опитваше да удържи нулевото тъждество. В 51-ата минута Кокорин остави с пета за Ригони, който преодоля противник и стреля, само че без да затрудни Гилерме. В 58-ата обаче питери изгубиха топката в средата на терена и сътвориха условия за светкавична контра. Пасът на Антон Миранчук откри на скорост Фарфан и перуанецът сподели безспорната си класа. Той подмина Луньов, след което умерено насочи топката в опразнената врата.

Отговорът на Зенит можеше да пристигна незабавно, само че Гилерме разколеба останалия очи в очи с него Кокорин. Мачът стана доста двуостър. На два пъти Луньов се намеси след удари на Владислав Игнатиев, а пред другата врата пропуск направи Дзюба.

Манчини реши да усили офанзивата с включването на Себастиан Дриуси, който напоследък загуби титулярното си място. Още преди промяната да стане факт обаче, Локомотив вкара втори гол. Отново Фарфан се освободи и от границата на наказателното поле насочи удар, който се оказа неспасяем за Луньов - 0:2.

От този миг Зенит като че ли рухна. Домакините сеобезвериха от многото си пропуски, а " железничарите " продължиха да контраатакуват рисково. В 77-ата минута Фарфан за следващ път показва скоростта си и излезе самичък против Луньов. Перуанецът умерено можеше да потърси своя хеттрик, само че вместо това подаде на връхлитащия Алексей Миранчук и той не сбърка.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Премиер Лига 15 кръг, неделя 29 октомври  Зенит 0:390 минута  Локомотив (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР