Първенството на Първа лига ще бъде подновено на 5 юни,

...
Първенството на Първа лига ще бъде подновено на 5 юни,
Коментари Харесай

Първа лига се завръща на 5 юни

Първенството на Първа лига ще бъде възобновено на 5 юни, като ще се изиграят 5 плейофа до края на шампионата, стана ясно от днешното си съвещание на Експертната работна група към Българския футболен съюз, включваща представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

" С цел реализиране на оптимално обективен свършек на футболния сезон в Първа професионална лига, предвид на рекомендациите на УЕФА, на Техническия шеф на БФС и на Медицинската комисия, както и за облекчаване на голямата социална потребност от възобновяване на футбола у нас, шампионата в ППЛ ще бъде доиграно в следния вид:

- При възобновяване на подготвителния развой в средата на месец май, ППЛ ще се възобнови на 5 юни с дуелите от 25 кръг на постоянния сезон

- След изиграването на 26 кръг от постоянния сезон, плейофната фаза на ППЛ ще се организира във вид от 5, вместо от 10 кръга, като неналичието на аудитория в тази ситуация значително би отстранила фактора „ домакинско преимущество “.

- След привършване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за присъединяване в ППЛ през идващия сезон, като проектът е сезон 2019/2020 година да приключи на 11 юли.

При сполучливо доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се организира на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли.

Експертната група към БФС разпореди на ПФЛ да се допита до четирите полуфиналиста в Купа България, от които се чака да дадат мнение дали избират полуфиналите да се проведат в една или в две срещи. Финалът за Купа България е плануван за 4 юли.

ПФЛ също по този начин ще организира допитване до клубовете от Втора професионална лига, а от тяхното гласоподаване ще бъде предпочетен един от следните два разновидността за образуване на извънредно класиране през сезон 2019/2020:

Вариант А – доиграване на всички 12 кръга от постоянния сезон и привършване на шампионата на 13 юли;

Вариант Б – преустановяване на сезона във ВПЛ към сегашния миг.

При последния вид водачът в класирането все още получава автоматизирана промоция за сезон 2020/2021 в ППЛ, а тимовете на второ и трето място ще играят баражи против представители на ППЛ.

Клубовете от ВПЛ ще би трябвало да дават мненията си до 10 май, а след идната си среща Експертната група ще разгласи предпочетената с болшинство опция.

Сезон 2020/2021 във ВПЛ ще започва на 23 юли 2020 година

При поява на нови форсмажорни условия, налагащи наново прекратяване на шампионата, сезоните в ППЛ и ВПЛ няма да се доиграят, а за финално ще бъде признато класирането след последния напълно изигран кръг. Ако към този възможен миг финалът за Купа България не е извършен, за присъединяване в ЕКТ ще бъдат декларирани първите четири тима в класирането на ППЛ, в противоположен случай едната квота ще бъде избрана посредством шампионата Купа България.

Държавното състезание – дами ще се доиграе с цялостен набор от мачове, а точно - след осъществяване на оставащите 9 кръга, ще бъде несъмнено крайното класиране.

Ръководството на БФС продължава да поддържа непрекъснат контакт с Националния действен щаб и държавните управляващи и да преценява с тях всичките си решения. ", гласи известието на уеб страницата на БФС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР