Първенството на Италия в Серия Б е спряно до намирането

...
Първенството на Италия в Серия Б е спряно до намирането
Коментари Харесай

Сезонът в Серия "Б" спрян заради юридически спорове

Първенството на Италия в Серия " Б " е спряно до намирането на дефинитивно решение за броя на тимовете, които би трябвало да се състезават там, оповестява уеб сайтът " Футбол Италия ". Това мнение през днешния ден беше оповестено на страницата на Апелативния съд.

От Лигата бяха решили да съкратят броя на тимовете от 22 на 20, като при 19 останали да прибавят един отбор от третите дивизии, само че футболната федерация на Италия не одобри такава стъпка, като спря решение на Лигата. А документи да бъдат включени в шампионата бяха подали " Катания ", " Новара ", " Сиена ", " Тернана ", " Про Верчели " и " Виртус Ланчиано ".

Разправията стигна до Олимпийския комитет на страната (КОНИ), чиято апелативна комисия се събра и стартира да заседава. Но в течение на съвещанията не стана ясно дали КОНИ има правото да вземе решение и по този начин шампионата стартира с 19 тима. Сега обаче излиза наяве, че шампионатът краткотрайно е спрян.

Реално това е последна опция да се направи някаква смяна, защото и шампионатите в трите потока на Серия С в този момент стартират и има тимове, които към момента не са изиграли мачовете си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР