Първенствата в Европа трябва да завършат и да не прекратяват

...
Първенствата в Европа трябва да завършат и да не прекратяват
Коментари Харесай

Ето го писмото на УЕФА до 55-те членки, възможни са няколко сценария

Първенствата в Европа би трябвало да завършат и да не приключват сезона. Това бе апелът на формалните лица на УЕФА, които разкриха, че работят по проекти за обновяване на шампионатите през юли.

УЕФА, Европейската клубна асоциация и Европейските лиги са изпратили писма до всички 55 членове, в това число към клубове и лиги, с апел да бъдат обединени, защото те вземат решение възходящите проблеми с пандемията породена от ковид.

В писмото, което бе разкрито то Скай Спортс, стана ясно, че асоциациите би трябвало да продължат да работят за обновяване на сезоните си, когато е безвредно.

„ От първостепенно значение е даже разрушително събитие като тази зараза да не попречи на нашите надпревари да се вземат решение на терена, в сходство на разпоредбите и всички трофеи да се присъждат въз основа на резултатите “, се показва в него.

„ Като виновни водачи в нашия спорт това е, което би трябвало да подсигуряваме, до момента в който съществува последната опция и до момента в който са налице решения за обмисляне, оперативни и регулаторни действия. “

„ Уверени сме, че футболът може да се рестартира в идващите месеци – при условия, които ще бъдат подбудени от обществените управляващи – и считаме, че на този стадий всяко решение за овакантяване на домашните надпревари е прибързано и не целесъобразно. “

УЕФА организира конферентен диалог с всяка член в сряда. Нито една асоциация не повдигна въпроса за анулацията на сегашния сезон, само че след срещата съветът на шефовете белгийската Jupiler Pro League предложи сезона да завърши.

Някои клубове в Нидерландия също приканват за прибързано преустановяване на сезона.

В момента длъжностните лица работят по сюжети, които надвишават настоящия желан краен период от 30 юни.

„ Работните групи организираха няколко срещи и са в всекидневен контакт, с цел да подсигуряват, че е реализирана преобладаващата цел за осъществяване на всички надпревари до естествения им край. За постигането му се изготвят съответни проекти “, се прибавя в писмото.

„ Работата им в този момент е съсредоточена върху сюжети, обхващащи месеците юли и август, в това число опцията надпреварите на УЕФА да се възобновят след завършването на националните лиги. Налага се взаимно ръководство на календарите, защото приключването на сегашния сезон би трябвало да бъде координиран със старта на новия, което може да се отрази. “

„ Следвайки деликатно развиването на актуалната обстановка, работната група по календара ще уточни допустимо най-скоро и в идеалния случай доникъде на май кой от проектите може да бъде признат за довеждане докрай на сезона, без да оставя никой зад себе си. Спирането на надпреварите в действителност би трябвало да бъде последното средство, откакто се признае, че никоя опция на календара не би разрешила да завърши сезона. “

В писмото подписано от президента на УЕФА Александър Чеферин, ръководителя на Европейксата клубна асоциация Андреа Аниели и президента на Европейската лига Ларс-Кристър Олсон, се споделя, че публичното здраве остава главния приоритет.

„ Настоящата рецесия в опазването на здравето, породена от разпространяването на COVID-19, няма прецеденти в нашето общество и с изключение на опасността за публичното здраве, която е неоспорим приоритет номер едно, тя дррастично засегна всички промишлености и стопански браншове “, се отбелязва в писмото.

„ Ние вървим обединени в съзнанието си, че единствено извънредно координирани старания на всички уредници на надпревари могат да оказват помощ на европейския футбол да излезе от рецесията, възстановявайки напълно своето главно преимущество, шампионатите. Без единсто и без взаимност никой няма да може да се измъкне от рецесията, защото всички сме взаимозависими. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР