Първенецът на България по баскетбол при жените Монтана 2003 започна

...
Първенецът на България по баскетбол при жените Монтана 2003 започна
Коментари Харесай

Шампионът Монтана започна с успех новото първенство при жените

Първенецът на България по баскетбол при дамите Монтана 2003 стартира новото състезание с безапелационен триумф с 81:42 над Шампион 2006 като хазаин.

Баскетболистките на Стефан Михайлов нямаха особени компликации против младия отбор на столичанки и още на полувремето водеха с 30 точки при 45:15.

Най-резултатна за Монтата с 10 точки бе Габриела Костова, а по 9 прибавиха Габриела Николова и Анна-Мария Коляндрова.

За Шампион Елена Димова и Виктория Койчева също вкараха по 10 точки.

В другия мач от Западната конференция НСА се наложи като посетител над Септември 97 с 67:46 в столичното дерби.

Баскетболистките от спортната академия започнаха мощно дуела и след първата четвърт поведоха с 20:7. В идващите две елементи играта бе равностойна, като преднината на НСА се запазваше към 10-15 точки. В последните минути на дуела НСА още веднъж взе предимство и стартира да натрупа нов актив, който се оказа 21 точки в края.

За успеха на НСА най-резултатна бе Михаела Кашанова с 22 точки. Зорница Найденова направи "дабъл-дабъл " от 15 точки и 13 асистенции, а Мария Генчева завърши с 11 точки и 19 битки.

За Септември над всички бе Константина Какояни с 25 точки.

На Изток Академик Пловдив взе скъпа победа като посетител на варненския Черно море Одесос с 51:43. Срещата бе доста равностойна и съвсем до самия край не бе ясно кой от двата отбора ще завоюва. Решителен принос за триумфа на пловдивчанки обаче имаше капитанката Анна Римпова, която приключи със 17 точки и 25 битки, 10 от тях в нахлуване. Лина Димитрова добави още 10 точки за Академик, до момента в който за Черно море с най-вече точки - 9, приключи Дарина Георгиева.

От 17:00 часа през днешния ден е последният мач от кръга, който опълчва старозагорските Локомотив и Берое.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР