Първенец. БСП да поведе борба за връщането на държавността в

...
Първенец. БСП да поведе борба за връщането на държавността в
Коментари Харесай

Йордан Младенов, БСП: Държавата не трябва да е мащеха за кооперациите, нейната роля е да стимулира и подпомага кооперативното движение

Първенец. Българска социалистическа партия да поведе битка за връщането на държавността в България. Tова желаеха от народните представители на левицата Йордана Младенов и Даниел Йорданов жители, производители и търговци на земеделска продукция, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Двамата депутати посетиха стоковото пазарище в село Първенец.
„ Държавата не би трябвало да е мащеха за кооперациите. Нейната роля е да подтиква и подкрепя кооперативното придвижване. Тя би трябвало да е сътрудник в този развой, с цел да може да създадем едно конкурентоспособно земеделие ”, уточни Йордан Младенов.
Даниел Йорданов добави, че кооперациите имат сериозен обществен резултат, по тази причина би трябвало да бъдат подпомагани. „ Те дават живот на селата и доста обитаеми места разчитат напълно на тяхната помощ. ”, сподели още депутатът.
Бившият зам.-министър на земеделието Явор Гечев изрази мнение, че кооперирането може да бъде подтиквано със специфични ограничения. „ Трябва да помислим за диференциран предел на дотациите, при който кооперативните структури с доста притежатели да имат разнообразни прагове ”, изясни той един от разновидностите да се подтиква кооперирането.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР