Първата значка “Златна България“ за Спортист №1 на месец юли

...
Първата значка “Златна България“ за Спортист №1 на месец юли
Коментари Харесай

Тихомир Иванов за първи път беше избран за Спортист на месеца

Първата значка “Златна България “ за Спортист №1 на месец юли получи през днешния ден Тихомир Иванов в пресклуб България В оспорвана конкуренция с изкачилия три осемхилядника Атанас Скатов лекоатлетът завоюва с 8 гласа обичайна анкета измежду спортните редакции и медии за това, че стана международен студентски първенец на Универсиадата в Неапол през юли т.г. със скок от 230 см. С един глас по-малко остана Скатов, а най-хубавата ни шахматистка Антоанета Стефанова събра 5 гласа за спечелването на Откритото състезание на Китай.

На награждаването участва и треньорът на Тихомир Георги Гетов, който изрази удовлетворение от представянето на своя ученик и изрази вяра, че в близко бъдеще може да доближи и височина от 240 см. След приключилата Балканиада двамата отпътуват, съпроводени от физиотерапевт и психолог, на подготовка в Испания, където считат, че ще намерят оптимално близки условия до тези на Световното състезание в Доха (Катар) в края на септември и началото на октомври.

Тихомир Иванов показа, че е извършил миналогодишната си фантазия да взе участие на край на Диамантената лига и е удовлетворен от третото място. “Не чаках мощно съревнование в Неапол на Универсиадата, откакто видях листа със записалите се в скока на височина, само че съумях да се активизирам и да скоча 230 см от първи опит, които ми бяха задоволителни за първото място “, изясни той.

Според него и Гетов мощната конкуренция в едно съревнование води и до по-високи резултати. Тяхната цел е спечелването на олимпийска квота и призово място на международното в Катар. Той е на мнение, че Тихомир е навлязъл в зрялата възраст за високи резултати и двамата се приготвят за тях.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР