Първата задача след изборите е Общинският съвет да си избере

...
Първата задача след изборите е Общинският съвет да си избере
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Съветниците да не забравят кой ги е изпратил в местния парламент

Първата задача след изборите е Общинският съвет да си избере подобаващ ръководител, който може да постанова добър звук на говорене и да основава условия за ползотворна полемика и ефикасна работа. Защото точно Общинският съвет е мястото, където би трябвало да се води огромният спор за Пловдив, споделя Здравко Димитров, представен от "Марица ".

Надявам се новият Общински съвет да влезе в действителност в ролята си на значим орган на локалното ръководство. Въпреки някои обективни рецензии към работата на сегашната администрация, над 90 % от предложенията в дневния ред на сесиите в отминаващия мандат идваха от кмета и неговите заместници. Това демонстрира, че самите общински съветници не са били доста дейни.

Искам това да се промени. Общинският съвет би трябвало да се отвори към жителите. Ще възстановя онлайн предаването на сесиите, с цел да виждат хората какво работят общинските съветници, по какъв начин дебатират и по какъв начин гласоподават.

Освен кмета, и ръководителят на Общинския съвет би трябвало да има своя приемна. А съветниците да не не помнят, че са изпратени в локалния парламент като представители на жителите. Трябва да се срещат и да приказват с тях през целия мандат, а освен от избори на избори. Тогава и те ще знаят по какъв начин живее градът и кои са значимите неща, по които би трябвало да се води дебатът.

Надявам се да имаме действително работещ Общински съвет с ангажирани и будни хора. Смятам, че точно ГЕРБ може да обезпечи болшинство, което да сътвори условия за ефикасна работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР