Първата визита в чужбина на испанския премиер Педро Санчес от

...
Първата визита в чужбина на испанския премиер Педро Санчес от
Коментари Харесай

Очаква се утре ЕС да съобщи кои са т.нар. сигурни държави за пътуване извън Общността

Първата аудиенция в чужбина на испанския министър председател Педро Санчес от началото на рецесията с ковид ще бъде на следващия ден в Мавритания за среща на върха по тематики, засягащи района Сахел. Това заяви през днешния ден испанската министърка на външните работи Аранча Гонсалес Лая, представена от Ройтерс.

Във форума ще вземат участие и други европейски водачи, измежду които френският президент Еманюел Макрон, както и ръководителите на страните от Г-5 (Мали, Буркина Фасо, Чад и Нигер) плюс генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Регионът на Сахел е раздиран от офанзиви на джихадистки групировки, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Очаква се описът на Европейски Съюз със "сигурни страни " за пътешестване отвън съюза да е подготвен до на следващия ден, разкри още испанската външна министърка пред радио Кадена СЕР.

Сърбия стяга ограниченията против COVID-19

Тя посочи, че описът включва 15 страни отвън блока и е изготвян въз основа на епидемиологичната конюнктура по места.

Ройтерс дефинира това като знак за последователно възобновяване на свободното придвижване на хора след месеците на карантина поради ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР