Първата ваксина на Пфайзер ще пристигне преди Нова година или

...
Първата ваксина на Пфайзер ще пристигне преди Нова година или
Коментари Харесай

125 хил. дози от ваксината на "Пфайзер" пристигат до Нова година или в началото на 2021 г.

Първата ваксина на " Пфайзер " ще дойде преди Нова година или при започване на идната. Първо в страната ще дойдат от тази ваксина 125 000 дози. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на днешното работно заседание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов с членове на държавното управление.

В момента взаимно с доцент Кунчев се основава имунизационният проект, заяви още здравният министър. Ваксината ще е безвъзмездна и ще се дава на тези, които безусловно непринудено желаят да си слагат, посочи Ангелов.

Ваксинационният проект ще е явен с кои групи от популацията се стартира. Ще се стартира първо с рисковите групи, след които с изключение на здравните служащи на първа линия са и възрастните хора от домовете, както и учителите.

Здравният министър акцентира още, че след въвеждането на разширените противоепидемични ограничения, за предходната седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070. Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост - от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават единствено две области - Габрово и Кюстендил. Наблюдава се и понижаване на натиска върху здравната система, а в София той бе много сериозен.

В народен проект е обезпечена цялостна обезпеченост с персонални защитни средства, дезинфектанти и лекарства като " Ремдесивир " за всеки нуждаещ се български пациент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР